#របៀបធ្វើបង្អែមល្ងខ្មៅ
#គ្រឿងផ្សំ៖
- ល្ងខ្មៅ400ក្រាម
- ស្ករស100ក្រាម
- ដូងកោស500ក្រាម
- ទឹកដូងខ្ចី 500 មីលីលីត្រ។
#វិធីធ្វើ៖
១- យកល្ងទៅលីង លីងឲ្យឡើងឈ្ងុយរួចបិទភ្លើង រួចយកល្ងដាក់ចូលត្បាល់បុកឲ្យម៉ត់។
២- ចាក់ទឹកដូងខ្ចីចូលចាន ដូងទុំកោស ច្របាច់យកខ្ទិះ។
៣- បន្ទាប់មកចាក់ខ្ទិះនិងល្ងខ្មៅចូលម៉ាស៊ីនកិនឲ្យម៉ន់។
៤- បន្ទាប់ពីកិនរួចចាក់ចូលឆ្នាំងដាំពុះជាមួយស្ករឲ្យរលាយ ក្នុងអំឡុងពេលចម្អិនត្រូវកូររហូត។
នៅពេលដែលស្កររលាយ ល្ងនឹងក្លាយជាពណ៍ខ្មៅ មានភាពស្រស់ស្អាតគួរឲ្យចង់ញ៉ាំ។
៥- ល្ងខ្មៅត្រូវញ៉ាំពេលនៅក្ដៅបានឆ្ងាញ់ អ្នកអាចបន្ថែមទឹកដោះគោ ខ្ទិះដូងចូលទៅប្រសិនបើអ្នកចង់៕
ដោយវិធីធើ្វម្ហូបសំរាប់ស្រី្តមេផ្ទះ
#គ្រឿងផ្សំ៖
- ល្ងខ្មៅ400ក្រាម
- ស្ករស100ក្រាម
- ដូងកោស500ក្រាម
- ទឹកដូងខ្ចី 500 មីលីលីត្រ។
#វិធីធ្វើ៖
១- យកល្ងទៅលីង លីងឲ្យឡើងឈ្ងុយរួចបិទភ្លើង រួចយកល្ងដាក់ចូលត្បាល់បុកឲ្យម៉ត់។
២- ចាក់ទឹកដូងខ្ចីចូលចាន ដូងទុំកោស ច្របាច់យកខ្ទិះ។
៣- បន្ទាប់មកចាក់ខ្ទិះនិងល្ងខ្មៅចូលម៉ាស៊ីនកិនឲ្យម៉ន់។
៤- បន្ទាប់ពីកិនរួចចាក់ចូលឆ្នាំងដាំពុះជាមួយស្ករឲ្យរលាយ ក្នុងអំឡុងពេលចម្អិនត្រូវកូររហូត។
នៅពេលដែលស្កររលាយ ល្ងនឹងក្លាយជាពណ៍ខ្មៅ មានភាពស្រស់ស្អាតគួរឲ្យចង់ញ៉ាំ។
៥- ល្ងខ្មៅត្រូវញ៉ាំពេលនៅក្ដៅបានឆ្ងាញ់ អ្នកអាចបន្ថែមទឹកដោះគោ ខ្ទិះដូងចូលទៅប្រសិនបើអ្នកចង់៕
ដោយវិធីធើ្វម្ហូបសំរាប់ស្រី្តមេផ្ទះ
0 comments:
Post a Comment